Tečaj stranog jezika jedan od načina učenja

Ako niste iz engleskog govornog područja, naravno da ne možete izbjeći učenje engleskog jezika.Možda ste pokušali učiti taj jezik, pročitali ste mnoge engleske knjige i vi ste spremni platiti puno novaca za učenje engleskog, ali duboko u sebi osjećate da to ne vodi nigdje. Još uvijek ne tečaj engleskog jezikamožete tečno govoriti engleski, još uvijek ne možete komunicirati vrlo dobro sa strancima. Zašto? Budući da ste učili engleski samo nekoliko sati dnevno, što ste naučili s mozgom koji ono što ste naučili zapravo ostavlja  vrlo kratko u sjećanju, a zatim nestaje. Možete učenje engleskog jezika učiniti trajnim kao vožnja bicikla za koju je isto potrebna vještina i umijeće? Nemojte odustati , put ipak postoji, i nećete se bojati ga platiti puno novca, ovaj put je neprocjenjiv.

Super tečaj engleskog jezika

Taj put se zove učinkoviti engleski trening uz super tečaj engleskog jezika. Ovo učenje aktivnog i tečnog pričanja engleskog jezika, to jest programa, traje 3 mjeseca, zapravo 4-6 sati dnevnog vježbanja. Na početku je to možda veliki napor, ali u budućnosti se itekako isplati. Jamčim da ćete govoriti kao urođenik za 3 mjeseca i pobijediti bilo koga kada odete u inozemstvo na putovanje ili poslovni put. Jeste li spremni za ostvarenje tih snova, odnosno cilja?

Prvo, prestanite koristiti svoj vlastiti jezik. Nemojte se zbuniti. To znači da ćete morati napraviti „make up“ ili preuređenje svojih misli u ono razmišljanje da postoji samo jedan jezik na ovom svijetu koji se zove engleski. Ako ste kinez, nema više kineskog ako ste tajlanđanin, nema više tajlandskog ili ako ste hrvat, nema više hrvatskg jezika. Na primjer, možete gledati vijesti na lokalnom kanalu svakodnevno, zar ne? Promijenite na CNN-u, umjesto toga ili na bilo koje engleske vijesti na nekom kanala koji je dostupan u vašoj zemlji. Prestanite čitati lokalne novine, odnosno te novine zamijenite s bilo kojim novinama na engleskom jeziku. Također mijenjajte lokalne medije u engleskom jeziku jer to je još jedan od dobrih načina učenja engleskog jezika. To je osnovni korak da saznate kako govoriti engleski kao svijetski jezik.

engleski jezik

Drugi način je da učinite nešto na engleskom jeziku, na primjer, obično vam na  umu nije niti jedan drugi jezik nego samo materinji, ali sada to više ne bi trebalo biti tako. Zapisujte na engleskom jeziku, čak i kad ste vjerojatno u krivu. Samo to krivo ignorirajte i držite se toga da ćete dobiti više iskustva uskoro  i da će vam isto tako biti i lakše uskoro. Štoviše, ne postoji iznimka u vašem umu, morate razmišljati na engleskom! Jesi li lud? Ne, nisam. Ponavljam, mislim sve na engleskom jeziku. To može biti frustrirajuće u početku, ali će biti lakše s vremenom. Vjerujte mi, ja sam to učinila prije. To je vrlo tvrd način za naučiti govoriti engleski, ali iznimno treba vježbati jer bez vježbanja ništa.

Treći način je praksa uz filmove, taj korak zahtijeva gledanje mnogo DVD filmova. Zašto DVD? Možete odabrati jezik na DVD samostalno. Prije početka, trebali biste odabrati svoj omiljeni naglasak na prvom mjestu. Budite oprezni u ovom koraku za učenje govora engleskog jezika. Ako vam se sviđa britanski engleski naglasak morate gledati engleski film. Ako vam se sviđa američki naglasak koji je puno lakše naći, morati ćete samo nabaviti film s američkim naglaskom. 2 filma na dan bi trebala biti ok.

Upisi različitih programa za engleski jezik

Uz ove načine četvrti način je upis tečaja engleskog jer da biste se bolje usavršili u ovom jeziku trebala bi vam profesionalna pomoć jer ipak sve ne možete naučiti sami kod kuće.

Stručna pomoć je uvijek dobra i korisna. Naravno da će vam se kroz upis kvalitetnog učenja  engleskog  pružiti i druge prilike kao što su put u inozemstvo, a na kraju krajeva imati ćete certifikat o završenom tečaju koji vam kasnije može, a naravno i hoće pomoći u što lakše pronalasku posla ili unapređenju vaše poslovne karijere.

Ovaj  način nije sigurno uzaludan a bilo bi dobro kada mi upisali takav tečaj na kojem bi tečajevi stranih jezikavam predavanja držali izvorni govornici engleskog jezika, ali toga naravno ima, a što se tiče cijene takvi tečajevi više nisu skupi kao prije i može se nači kvalitetan tečaj ovog jezika dostupan svakom džepu, odnosno svakom čovjeku kojemu je on potreban. Ali naravno bez malo muke, volje, strpljenja, na početku sigurno neće biti nauke. Kao i za svako učenje, tako je i za ovo potreban trud i volja.

Leave a comment