Kako učinkovito naučiti engleski jezik

Postoji mnogo načina za učenje engleskog jezika, ali se mnogi učenici pitaju što je najučinkovitije. Nažalost, ne mislim da postoji jedan pravi odgovor koja je prava stvar za svakog učenika. Međutim, mogu dati savjete. Ovdje su neke smjernice o tome što je najučinkovitije i kako ćete poboljšati rezultate svojeg učenja engleskog jezika.

Zagrijavanje za studij engleskog jezika

Baš kao što postoje vježbe koje će vam pomoći da se ugrijete prije nego što krenete u utakmicu primjerice rukometa ili nekog drugog sporta, postoje i vježbe koje vam mogu pomoći da se zagrijete za studiranje engleskog jezika. Ove neke jednostavne vježbe će vam zasigurno pomoći u zagrijavanju.Pjevajte pjesmu

Uči engleski samostalno:

  • Aktiviraj gramatiku

Aktivirajte svoju gramatiku razmišljajući o općem gramatičkom području prije nego što ga počnete proučavati. Isto kao što razmišljate o nečemu što se dogodilo u vašoj prošlosti, primjerice prošlog vikenda, isto tako aktivirajte svoj vokabular te tako pomognite svom mozgu da dođe do onoga što zna iz prošlosti, što ste nekada učili, prije nego što se u potpunosti usredotočite na učenje gramatike engleskog jezika u detalje.

  • Pjevaj pjesmu

Prrije nego što vaš sat engleskoz započne, ili prije nego što dođete na sat, otpjevajte pjesmu na engleskom jeziku za sebe. Pobrinite se da koristite pjesmu koju jako dobro znate i razumijete. Ovo kratko i zabavno vježbanje će pomoći vašem mozgu da se fokusira na engleski jezik na opušten način. Važno je da budete opušteni za vrijeme učenja engleskog jezika.

  • Napišite kratki sastav na engleskom

Ako idete na sat engleskog jezika, prije svega napišite tekst na engleskom jeziku. Možete napisati kako ste proveli dan, možete pisati o svojim hobijima, prijateljima i slično. Pisanje može aktivirati kinetičku stranu mozga koja pomaže u poboljšanju učenja kroz fizičku aktivnost, jer to će vam dati prednosti u učenju.Napišite sastav

  • Više od tisuću riječi…

Kao što izreka kaže: slika vrijedi tisuću riječi. Aktivirajte svoju kreativnu stranu mozga pokušavajući opisati fotografiju ili neku drugu sliku. S time možete aktivirati i svoj vokabular odabirom slike koja ima veze sa vašom temom.

Savjeti za uspjeh

Evo još nekoliko savjeta za uspjeh koji će vam pomoći u učenju engleskog jezika.

  • Učite engleski svaki dan

Važno je da engleski učite svaki dan. No, ipak ne trebate pretjerivati. Bolje je da ga učite svaki dan po 30 minuta, nego dva sata jednom tjedno. Ukratko, stalna praksa je puno bolja za učenje od neredovitog učenja. Ova navika, da ga učite svaki dan će vam pomoći zadržati engleski u vašem mozgu.

  • Učite engleski jezik koristeći različite metode kako bi ga naučili

Nemojte koristiti samo jedan način za njegovo učenje, već koristite razne metode kako bi vam učenje postalo lakše i zanimljivije. Na primjer, ukoliko učite novi vokabular, izradite kartu riječi, opišite sliku, napravite popis i proučite to. Sve ove metode će vam zajedno pomoći u učenju.

  • Učenjem engleskog steknite nove prijatelje

Stvorite prijateljstvaNe postoji ništa bolje nego kada imate prijatelja s kojim zajedno idete na satove engleskog u školu stranih jezika. Možete prakticirati vježbe zajedno te zajedno komunicirati na engleskom. Tako će vam učenje biti zanimljivije i bolje.

  • Odaberite temu koja vas zanima

Jedna od najvažnijih stvari koje treba učiniti je učenje engleskog jezika tako da koristite temu koja vam se sviđa. To će vam pomoći motivirati vas, jer ćete učiti o temi koja vas zanima.

Leave a comment